Oni no Ken
Kempo Dojo
 

KEMPO

Shaolin Kempo, een mooie, krachtige naam voor een mooie, krachtige vechtkunst. Het Shaolin Kempo, zoals beoefend bij Oni no Ken is een fantastische vechtkunst, een mengeling van Indonesische, Japanse, Koreaanse en Chinese vechtkunsten, waarin wordt gestoten en geslagen, getrapt, geworpen en geveegd en geklemd. Traditionele vormen worden tijdens de training afgewisseld met sparren (vechten met bescherming en regels) om te kijken of het geleerde in praktijk kan worden gebracht.


Shaolin Kempo vind zijn oorsprong in Nederland in 1962 als “Paatje” Carl Faulhaber en “Sifu Tze” Gerard Karel Meijers elkaar ontmoeten. Deze twee militairen zijn in de jaren 50 uit Indonesië naar Nederland gekomen. Carl Faulhaber heeft dan een achtergrond in Pukulan Pencak Silat en Kun Tao. Deze “spelen” heeft hij geleerd in Indonesië. 


Het leven van Gerard Meijers vertelt als een fantastisch boek. In die tijd heeft hij al vechtkunstervaring in onder andere Tai Chi, Chi Kung, Chua Su, Taekyon, Kyokushin Karate, Judo en Jiu Jitsu en een All Combat stijl, die hij ook al eens Kempo noemt.


In 1962 ontmoeten Paatje Faulhaber en Sifu Meijers elkaar en begint laatstgenoemde zijn training in Faulhabers Kun Tao. Samen ontwikkelen ze hieruit Shaolin Kempo.


HET KEMPO BOEK

Het Kempo Boek is binnenkort verkrijgbaar via deze site!